Precisie, concentratie en enthousiasme bij het tappen van bier

Bier

Bier tappen kan iedereen. Alleen…. GOED bier tappen is een KUNST. In het Goffertstadion in Nijmegen vond de Nijmeegse voorronde van het Kampioenschap Biertappen plaats. De eerste vijf in de einduitslag plaatsen zich voor de finale tijdens de Horecava in januari 2019 in de RAI. Voor Uit Nijmegen ging ik op bezoek en zag gepassioneerde barkeepers, oplettende juryleden en enthousiaste fans/bezoekers/collega’s.

Meteen bij binnenkomst viel mij op dat collega’s, familie en vrienden van de deelnemers gepassioneerd en enthousiast mee leefden met hun ‘tappers’. Vol spanning werd gekeken hoe de biertjes getapt werden, hoe het flesje bokbier voor de jury werd uit geschonken en hoe de puntendeling was van de jury. Maar ook de precisie die de deelnemers hadden was fantastisch. Waar ik thuis op mijn eigen wijze een biertje in schenk, ging dat in het Goffertstadion er iets netter aan toe. Vol concentratie…!

Oh ja. Mocht je willen weten waar de barkeeper werkt van het best getapte biertje: Café Biessels in Nijmegen 😉

 

Precisie, concentratie en enthousiasme bij het tappen van bier
Tagged on: